30 januari 07:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 50-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits.

21.17 Bråk, Linköping
Polis larmades till ett behandlingshem utanför Vikingstad efter larm om bråk. Det hade börjat som en mindre dispyt där en i personalen hade mottagit slag. Två ungdomar hade barrikaderat sig i ett rum men kunde senare plockas ut av polis under odramatiska former. Ungdomarna, som är i åldrarna 14-16 år, är misstänkta för våld mot tjänsteman samt skadegörelse. De placerades på andra boenden under natten. Ingen person ska ha skadats allvarligt i samband med händelsen.

01.02 Stöld/inbrott, Norrköping
Polis larmades till en bensinstation i Kneippen, Norrköping, där en ruta till entrén krossats. På plats kunde man konstatera inbrott, och att tobak till en okänd summa var tillgripet. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats, det finns i nuläget ingen misstänkt.

03.42 Kontroll, Linköping
Polis stoppade ett fordon för kontroll i Tannefors, Linköping. I bilen satt tre personer som kontrollerades. I samband med kontrollen anträffades ett misstänkt farligt föremål, det nationella bombskyddet konsulterades men kunde på distans konstatera att det sannolikt inte var något farligt föremål. Föremålet togs i beslag och kommer att undersökas. En anmälan om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen