30 januari 07:14, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 30-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits.

20.22 Brand, Jönköping
Polis kallades till Huskvarna efter att räddningstjänsten släckt en mindre brand intill en förskola. Själva förskolan hade inte börjat brinna, räddningstjänsten lyckades begränsa branden innan den spred sig till byggnaden. Men då spridningsrisken var uppenbar och branden var uppenbart anlagd upprättades en anmälan om försök till mordbrand. Ett antal personer kontrollerades i närområdet, men det finns i nuläget ingen misstänkt.

22.05 Misshandel, Tranås
Polis larmades till Storgatan i Tranås efter bråk mellan två personer utomhus. De ska ha börjat bråka av okänd anledning, målsäganden har fått ta emot slag mot ansiktet och även mottagit hot. När polis kom till platsen var bara målsäganden kvar. En anmälan om misshandel och olaga hot har upprättats.

04.02 Rån, Gislaved
Polis kallades till centrala Gislaved efter att en man påträffats utomhus med skador som tillfogats med någon form av tillhygge. Mannen, i 25-årsåldern, fördes till sjukhus och var då vaken och talbar. Det är oklart exakt vad som har hänt men eftersom mannen uppgav att han saknade tillhörigheter som plånbok och mobiltelefon inleddes en förundersökning om grovt rån. Två misstänkta gärningspersoner ska ha lämnat brottsplatsen på moped innan polis kom dit.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen