30 januari 10:04, Stöld/inbrott, Motala

Inbrott i tre bilar i Borensberg under natten.

04.40 Polis larmades till Borensberg, Motala, då en bilägare vaknat av att det var folk som bröt sig in i hans bil, en Audi Q7. När de blev upptäckta flydde tjuvarna till fots i riktning mot Borensbergs centrum. Målsäganden ska ha följt efter i en annan bil, men tappat bort dem. Gärningspersonerna var två stycken, mörkt klädda med luvjackor uppdragna. Polis var snabbt på plats med en hundpatrull som fick upp ett spår, men som inte ledde hela vägen fram till ett gripande. Oklart om tjuvarna fick med sig något från platsen, man kunde konstatera att de varit inne i bilen och att bilens instrumentpanel var uppbruten.

08.30 Två andra bilägare i Borensberg anmälde att även de drabbats av inbrott i sina bilar under natten. Här ska det i bägge fallen handla om Volvo XC90. Det är oklart hur man tagit sig in i bilarna, som verkar sakna spår av yttre åverkan. Det som har stulits är framlyktor. Polisen kommer att genomföra brottsplatsundersökningar i samtliga tre drabbade bilar.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen