Uppdaterad 31 januari 09:33

30 januari 14:48, Anträffad död, Norrköping

Polisen utreder dödsfall i Norrköping.

13.04 polisen fick uppgifter om ett eventuellt dödsfall i en bostad i centrala Norrköping.

13.09 polisen anlände till platsen och börjar ta reda på vad som kan ha hänt. Även ambulans har kallats till platsen.

13.34 polisen har anträffat en avliden person i en bostad och nu påbörjas ett rutinmässigt arbete med att utreda omständigheterna omkring dödsfallet. Polisen har inledningsvis inlett förundersökning om grovt vållande till annans död och brott mot griftefriden.

Polisen har spärrat av ett område och kriminaltekniker har kallats till platsen för en kriminalteknisk undersökning. För att samla in ytterligare uppgifter kring vad som kan ha hänt har polisen påbörjat dörrknackning i huset för att samla in ytterligare information. Polisen har tagit föremål i beslag för att säkra bevisning.

Polisen har gripit två personer som misstänks för brotten, det är en kvinna och en man i 40-årsåldern. De har förts till polisstationen där de kommer att förhöras och därefter kommer en åklagare att kontaktas för vidare beslut i förundersökningen.

Några närmare detaljer om ärendet kan för närvarande inte lämnas.

20:42 Polisen arbetar vidare med ärendet. De båda gripna har under kvällen anhållits av åklagare på sannolika skäl missttänkta för grovt vållande till annans död.

Det är nu åklagare som är förundersökningsledare i ärendet eventuella frågor hänvisas till Åklagarkammaren i Norrköping. Polisen kommer inte att gå ut med några fler uppgifter under kvällen.

Uppdatering fredag 09.30: De två personer som anhölls under torsdagskvällen är fortfarande anhållna. Ärendet leds av kammaråklagare Anna Lander. Polisen lämnar inga nya uppgifter i ärendet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen