30 januari 17:21, Trafikolycka, vilt, Jämtlands län

Viltolyckor i Jämtlands län på eftermiddagen.

Klockan 16:41 Olycka mellan en lätt lastbil och ett rådjur i centrala Mörsil, Åre. Ingen person har skadats. Rådjuret har avlivats.

Klockan 17:05 Olycka mellan personbil och rådjur på länsväg 340 innan Aspåsböle, Krokoms kommun. Inga personskador har uppkommit. Det är oklart om rådjuret skadades, en eftersöksjägare kallas till platsen.

Klockan 17:09 Olycka mellan personbil och älg på E14 vid Trångsviken, Krokom. Inga personskador har uppkommit. Det är oklart om älgen skadades, en eftersöksjägare kallas till platsen.

Klockan 17:17 Olycka mellan personbil och älg på länsväg 340 vid Nordanälden, Krokom. Ingen person är skadad. Älgen är skadad och befinner sig i diket. En eftersöksjägare kontaktas.

Så minskar du risken för viltolyckor

Anpassa hastigheten, din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen, tänk på vägbanans underlag och din sikt.
Anpassa avståndet, ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och du får svårare att se rörelser i skogsbrynet.  


Om olyckan sker:

Ring 112 och anmäl att du råkat köra på ett vilt djur.
Ta hand om eventuella skadade personer i väntan på ambulans.
Placera ut en varningstriangel så inte fler olyckor sker.
Vid en viltolycka ska du alltid märka ut platsen. Gärna med viltremsa. 


Vid polisanmälan av en viltolycka ska du uppge:

Dina person- och fordonsuppgifter
Var olycksplatsen är, ort, vägnummer och kännemärken (om möjligt ange GPS-position)
Vilken typ av djur som är inblandat, om det finns kvar på platsen eller i vilken riktning det försvunnit.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen