30 januari 17:37, Olaga hot, Värnamo

Polis har identifierat och förhört en person som misstänkt ha framfört hot mot skola.

Polisen har under dagen jobbat med ett ärende som rubricerades som olaga hot mot grupp. Hotet riktades mot Forsheda skola 7-9 i Värnamo kommun och under dagen har polisen i samverkan med kommun och skola jobbat med att undersöka om några åtgärder behövde utföras som en följd på hotet.

Under dagen har personen bakom hotet kunnat identifieras och han har förhörts av polis. Det finns i nuläget inget som tyder på att hotet kommer att genomföras.

Personen som har förhörts är misstänkt för olaga hot mot grupp, inga ytterligare brottsrubriceringar har kommit till under utredningens gång. Efter förhör släpptes personen men misstankarna kvarstår.

Polisen har i samråd med kommun och skola kommit fram till att skolans verksamhet kan genomföras som vanligt. Ur ett trygghetsperspektiv kommer våra områdespoliser vara på skolan i morgon fredag så att de som är oroliga kan söka upp oss och prata.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen