Uppdaterad 31 januari 07:55

30 januari 18:07, Rån, Sjöbo

Utanför Vollsjö. Två gärningspersoner rånar ett äldre par i deras hem.

En man och en kvinna tar sig in hos ett äldre par på en gård utanför Vollsjö. Paret utsätts för våld och hotas med kniv, de tvingas lämna ifrån sig värdesaker. Polis och ambulanssjukvård skickas till adressen.

Paret, en man och en kvinna i 90- respektive 85-årsåldern, är misshandlade av gärningspersonerna. Mannen är förd till sjukhus med ambulans. Polisen har ingen uppgift om hans skadeläge i nuläget.

Gärningspersonerna lämnade brottsplatsen i bil och fick med sig gods från rånet. Polisen vill i nuläget inte gå in på vilket gods det handlar om.

Brottsplatsen är avspärrad, kriminaltekniker är på plats och utför kriminalteknisk undersökning.

Anmälan om grovt rån är upprättad. Rubriceringen kan komma att ändras eller kompletteras med ytterligare brott.

Polisen söker efter gärningspersonerna.

Uppdatering 31/1 07.44

Runt klockan 20.00 under gårdagskvällen kunde polisen gripa två personer misstänkta för rånet. Dom greps i en bil i Malmö. Det rör sig om en kvinna och en man. Dom är numera anhållna och ska förhöras tillsammans med försvarare under dagen.

Under natten har en teknisk undersökning genomförts på brottsplatsen. Den bil som dom anhållna anträffades i är tagen i beslag för vidare undersökning av polisens tekniker.

Det har pågått ett intensivt utredningsarbete i dom tidigare gårdsrånen som inträffat på senare tid i området. Tack vare bra vittnesuppgifter i dom tidigare ärendena har polisen haft god framgång i det här ärendet, och således snabbt kunnat gripa dom misstänkta gärningspersonerna.

Under dagen arbetar polisen vidare i ärendet med utredningsåtgärder som vi ej kan gå närmre in på av taktiska skäl.

Samtliga frågor från media i detta ärende hänvisas till Ewa-Gun Westford på telefon 0705-47 18 57

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen