30 januari 19:08, Vapenlagen, Jönköping

Man gripen efter att misstänkta skjutvapen anträffats i en bil.

16:44 Polisen uppmärksammandes om en krockskadad bil som stod parkerad på Rubbagårdsgränd i Gränna. En förbipasserande person som reagerade på bilen såg ett misstänkt vapen ligga synligt i bilen.

Innan polispatrullen hann fram kom en man till bilen och körde därifrån. Föraren körde mot enkelriktat och tvingades att stanna då han mötte en polisbil på den smala vägen.

Polisen kontrollerade föraren, en man i 70-årsåldern. Ett misstänkt skjutvapen låg då synligt i bilen och polisen påbörjade en husrannsakan i bilen. Totalt två misstänkta vapen anträffades och togs i beslag. Vapnen kommer att analyseras på NFC, nationellt forensiskt centrum i Linköping.

Mannen kommer att förhöras och en åklagare beslutar sedan om han ska anhållas eller släppas. En anmälan om brott mot vapenlagen är upprättad.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen