31 januari 06:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Det finns ingen ny information att lämna kring ärendet där en avliden person hittades i Norrköping under torsdagen. Två personer är anhållna, vilket kommunicerades i en händelsenotis här på polisen.se under torsdagskvällen. Ärendet leds av åklagare och eventuella frågor om händelsen hänvisas till Åklagarkammaren där.

23.37 Väktare ringde polisen om att det hade stulits gods från en byggarbetsplats på Smedjegatan i Linköping. Tre personer hade lämnat på cykel och väktare följde efter. Polis tog över sökandet med flera patruller och vid Steningeviadukten fick polisen tag i personerna. Det visade sig att de hade tagit använd byggplast som saknade värde. Det fanns inget gripandeskäl, men de tre männen som alla är i 20-årsåldern, avvisades från centrala Linköping.

23.41 Väktare kontaktade polisen efter att det hade gått larm från en skola på Holmstagatan i Norrköping. Polis kom dit. Det kunde konstateras att en ruta var sönderslagen. Det är oklart om något har stulits, men polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott.

05.17 Polis larmades om inbrott i en butik på Nygatan i Linköping. Någon hade krossat rutor till butiken och stulit en okänd summa kontanter. Detta upptäcktes av personal som kom till jobbet. Polis kom till platsen och har tagit uppgifter för en anmälan om stöld.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat berusade personer, trafikbrott, samt utfört en mängd kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, som inte lett till brottsmisstankar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen