31 januari 10:58, Övrigt, Åre

Resultat efter narkotikainsats.

Polisen har under tre dagar genomfört en narkotikainsats i Åre. Detta på grund av Åre Skiweek då ett stort antal unga vuxna studenter befann sig i byn. Därmed förväntades en hög grad av festligheter och i spåren av detta en eventuell ökning av alkohol och droger.

Elva personer har rapporterats misstänkta för narkotikabrott. I alla fallen utom ett handlar det om ringa narkotikabrott, eget bruk.

– En person har anhållits för överlåtelsebrott, det vill säga misstänkt narkotikaförsäljning. Bland annat har narkotika, förpackningsmaterial och pengar beslagtagits, säger polisinspektör Jonas Annerud, som lett insatsen.

I övrigt har en person rapporterats för brott mot knivlagen, en annan för brott mot vapenlagen i form av en ”tazer”, alltså ett elchockvapen. Ingen av dessa kan dock härledas till studentgrupperingen.

Ordningsläget i Åre by har varit gott, de flesta studenterna har skött sig väl och verkar ha haft en kul vecka, rapporterar insatsledaren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen