31 januari 15:31, Stöld, Knivsta

En person har anhållits misstänkt för att ha stulit smycken och värdeföremål av äldre personer i Knivsta.

Utredare på mängdbrottsgruppen vid lokalpolisområde Uppsala/Knivsta såg ett mönster i flödet över inkomna anmälningar gällande stölder hos äldre personer.

Utredarna kunde via mönstret få en gemensam nämnare som ledde till att en misstänkt person kunde frihetsberövas. Vid husrannsakan anträffades en stor mängd misstänkt stulet gods i form av smycken och värdeföremål i ädla metaller.

Den misstänkta frihetsberövades av polis den 30 januari och är nu anhållen av åklagare misstänkt för grov stöld.

Polisen arbetar med att identifiera fler målsäganden och behöver hjälp med att sprida informationen så att fler som har råkat ut för stölderna hör av sig till polisen . Förhoppningen är att misstänkt stöldgods ska kunna lämnas tillbaka till sina rätta ägare.

Är du äldre och tror dig ha blivit bestulen i hemmet enligt ovan beskrivning? Hör av dig till polisen på telefon 114 14.

Är du närstående till någon äldre person som du vet blivit bestulen eller möjligtvis kan ha blivit det, hjälp gärna till att fråga, informera och anmäla händelsen om så har skett. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen