04 januari 07:47, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 90-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. En person har gripits, misstänkt för misshandel i relation, se händelse nedan. Fyra personer har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00.17 Rattfylleri, Jönköping
En polispatrull mötte en personbil i Huskvarna, eftersom bilen körde för fort vände patrullen om för att stoppa och kontrollera föraren. Föraren ville då inte stanna, utan försökte skaka av sig polisen genom att köra in på småvägar. Efter några minuters förföljande stannade föraren på Tormenåsgatan. Föraren, en man i 65-årsåldern, blåste positivt och visade sig senare ha 0,68 promille alkohol i blodet. Han är förutom rattfylleri även misstänkt för olovlig körning då han saknade körkort. Mannen omhändertogs enligt Lob på grund av sin berusning.

02.01 Trafikolycka, Jönköping
Larm om en singelolycka på E4 vid Torsvik. En personbil ska ha kört av vägen, föraren ringde själv och larmade, då hon inte kom ur bilen. Inga personskador och ingen misstanke om brott. Bilen fick bärgas.

02.12 Misshandel, Jönköping
I samband med en rutinpatrullering i centrala Jönköping påkallade en kvinna patrullens uppmärksamhet. Hon hade blivit slagen av en man och mannen skulle också finnas i närheten. Mannen, som är i 35-årsåldern, greps under odramatiska former klockan 02.22 och är misstänkt för misshandel i relation. Han ska ha utdelat någon form av slag som tillfogat smärta hos målsäganden, en kvinna i 40-årsåldern. Den misstänkte mannen var även kraftigt berusad och var inte hörbar i samband med gripandet. Målsäganden behövde inte föras till sjukhus för att få vård.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen