05 januari 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Några förare har fått ordningsbot (böter) på grund av trafikbrott, bland annat otillåten belysning. Tre personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för våldsamt motstånd. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. (Ytterligare några personer har medtagits för provtagning efter misstanke om drograttfylleri, se nedan).

Här följer ett urval av nattens händelser:

Kl 00:17, Kiruna

Bilist stoppas för kontroll. Föraren misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning.

Anmälan gällande drograttfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning upprättas.

Fordonsnycklarna tas tillfälligt i beslag för att förhindra fortsatt färd.

Kl 01:08, Piteå

Bilist stoppas för kontroll. Föraren misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning.

Kl 01:24, Luleå

Bilist stoppas för kontroll. Bilen har körförbud. Föraren misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning.

Bilen tas i beslag med stöd av trafikbrottslagen 7§. Det innebär att ett fordon som använts vid brott får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkandet inte är uppenbart oskäligt.

Kl 01:36, Kalix

Polispatrull beordras till en adress. En man grips, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna.

En anmälan upprättas.

Kl 02:32, Luleå

Bilist stoppas för kontroll. Föraren misstänks för grov olovlig körning och drograttfylleri. Personen får följa med för provtagning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen