05 januari 07:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 110-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

00.55 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av brand i ett parkerat fordon på Bråddgatan, Norrköping. En bil hade börjat brinna på en parkeringsplats och två-tre personer hade setts lämna platsen springande vid tiden för branden. Polis har varit på platsen och en anmälan om skadegörelse genom brand har skrivits.

00.57 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av brand i ett parkerat fordon på Wilhelm Wibergs gata, Norrköping. En bil hade börjat brinna på en parkeringsplats. Polis har varit på platsen och en anmälan om skadegörelse genom brand har skrivits.

01.34 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av brand i en mindre byggnad intill en kyrka på Folkborgsvägen, Norrköping. Räddningstjänsten släckte branden och polis har upprättat avspärrningar på platsen i väntan på polisens tekniker. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

03.19 Polis stoppade ett fordon för kontroll på Hörngatan, Norrköping. Vid kontrollen uppstod misstanke om att föraren, en man i 25-årsåldern, var berusad och han togs med för provtagning. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen