07 januari 20:19, Rattfylleri, Norrköping

Kvinna misstänkt för grovt rattfylleri efter krock i rondell.

19.14 Polisen fick samtal om en bilist som hade kört rakt igenom en rondell och krockat in i ett räcke. Detta var vid rondellen trafikplats Beckershov, Hagagatan i Norrköping. Ett vittne misstänkte att föraren var berusad och tog hand om bilnyckeln i väntan på polis. Föraren verkade inte vara skadad. Ambulans och räddningstjänst tillkallades.  

19.26 Polis på plats.

20.15 Det var en kvinna i 40-årsåldern som körde. Hon blåste positivt i polisens sållningsinstrument för att kontrollera nykterhet, och togs med för ytterligare provtagning. Vid den visade mätningen att hon hade alkohol i kroppen som motsvarar grovt rattfylleri. Hon omhändertogs också för tillnyktring.

Bilen behövde bärgas från platsen. Under räddningsarbetet var framkomligheten begränsad, framför allt för tung trafik som inte kunde köra under viadukten över Riksvägen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen