Uppdaterad 08 januari 19:10

08 januari 17:05, Rån, Kalmar län

Misstänkt rån mot butik, Läckeby.

Larm inkommer om ett misstänkt rån mot en livsmedelsbutik på Skyttekullsvägen. Minst två maskerade och beväpnade män uppges ha hotat personal och kunder. I tumultet misshandlas en kund med ett tillhygge. Gärningsmännen lämnar platsen i en bil.

Flera polispatruller skickas till området för att höra vittnen och lokalisera gärningsmännen. Vid 17.15 inkommer ett larm om att bilen med de misstänkta gärningsmännen krockat med ett annat fordon och hamnat i diket, detta mellan Läckeby och Rockneby. Polis kör till platsen och anträffar en av de misstänkta gärningsmännen. Han grips på plats.

Ett flertal patruller arbetar i området med att lokalisera övriga gärningsmän.

Det är oklart om man fått med sig något rånbyte från butiken. Brottsrubriceringarna i ärendet är i nuläget inte klara.

Uppdatering: Den skadade kunden är avförd med ambulans till sjukhus. Lismedelsbutiken och en närliggande restaurang är avspärrade.

Uppdatering: Avspärrningarna är nu hävda. Polispatrull kör till sjukhuset för att höra den skadade kunden. I nuläget är endast en misstänkt gärningsman gripen men arbetet med att eftersöka övriga fortsätter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen