09 januari 06:16, Sammanfattning natt, Västra götalands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Jenny Widén.

00.06 Rattfylleri, Tidaholm. Polispatrull ska stoppa en personbil för kontroll, där föraren, en man, inte stannar. Ett förföljande inleds, varefter bilen stoppas med hjälp av prejning. Föraren är ensam i bilen, och blåser positivt för alkohol i polisens sållningsinstrument, och provtagning genomförs. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

02.01 Trafikolycka, Yrvädersgatan, Göteborg. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen, efter larm om kollision mellan personbil och moped. Föraren av personbilen har avvikit från platsen. Föraren av mopeden förs med ambulans till sjukhus. Polis beslagtar personbilen, och en anmälan grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycksplats upprättas. Mopeden visar sig vara en anmäld efterlyst stulen mc. Båda fordon bärgas från platsen.

04.16 Stöld genom inbrott, Uddevallavägen, Bäckefors. Polis skickas till en restaurang, efter att larm lösts ut från lokalen. Även väktare är på väg fram. På plats konstateras ett inbrott, där man varit inne i butiksdelen, och tillgripit cigaretter. En anmälan stöld genom inbrott upprättas. Det finns ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen