01 juli 07:37, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

En person har omhändertagits för fylleri och en ordningsbot (böter) har utfärdats till en epa-förare i Kiruna. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:37 Brand, Kiruna
Larm inkommer om brand i ett fritidshus i Holmajärvi. Ingen person skadades i branden som misstänks vara anlagd. En man i 60-årsåldern grips misstänkt för mordbrand och olaga hot. Han misstänks också för skadegörelse och rattfylleri. Mannen kommer att förhöras under förmiddagen.

00:05 Motorfordon, stöld, Älvsbyn
Polisen får samtal om en misstänkt stulen bil utanför Älvsbyn. Bilen stals i Älvsbyn tidigt i måndags. Patrullen möter fordonet på väg till adressen. De vänder och följer efter, och påträffar kort därpå bilen stående på en parkeringsficka. Två personer springer till skogs, men spåras med hjälp av hund. Personerna, män i 20-årsåldern, grips vid 02:15-tiden och anhölls av åklagare efter förhör, misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

01:13 Rattfylleri, Gällivare
En patrull stoppar och kontrollerar en bilist i Malmberget. Föraren, en man, medtas för provtagning misstänkt för rattfylleri. Bilen tagen i beslag för att förebygga framtida brott.

02:08 Rattfylleri, Luleå
En patrull stoppar och kontrollerar en bilist på Bergnäset. Föraren, en man, visar tecken på att vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Han misstänks för drograttfylleri. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.