11 juli 08:28, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. Ingen har tagits med för provtagning.

05.54 samtal till polisen om inbrott under natten på ett företag Kerstinboda i Katrineholm. Någon har tagit sig in i lokalerna och stulit växelkassan och ett elektriskt handverktyg. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott.

05.59 en inringare ringde och anmälde att en person hade klottrat på en husvägg på Eskilstunavägen i Strängnäs. Polisen åkte till platsen och fick en person utpekad av inringaren. Det var en man i 25-årsåldern som var kraftigt berusad. Han hade färg på händerna och misstänks nu för skadegörelse. Han lades in i arrest för tillnyktring och kommer att förhöras om skadegörelsen innan han får lämna polisstationen.

Utöver dessa ärenden har polisen hanterat en handfull misshandelsfall i olika miljöer där de drabbade inte har behövt akutsjukvård och där ingen har frihetsberövats.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.