Uppdaterad 11 juli 13:18

11 juli 08:30, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.53 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Tre har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. Ingen har tagits med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

00.21 en polispatrull upptäckte en trafikolycka på E4 i södergående riktning vid Råslätt där en bilist kört in i ett vajerräcke. E4 stängdes av under räddnings- och städningsarbetet. Ca 300 meter vajerräcke har skadats. Polisen har påbörjat en utredning av olyckan, inledningsvis finns ingen brottsmisstanke. Ingen personskada.

01.17 samtal till polisen om att en kvinna skulle ha utsatts för ett sexuellt övergrepp i en bostad i Gislaved. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt. Misstanke uppstod om att den drabbade, en kvinna i 25-årsåldern har utsatts för våldtäkt i en bostad av en man hon haft en relation med. Den misstänkte mannen anträffades och greps som misstänkt för våldtäkt. Han fördes till polisstationen där han förhördes och senare anhölls av åklagare, misstänkt för våldtäkt. Mannen är i 40-årsåldern.

01.47 samtal till polisen om bråk i en bostad i Nässjö. Polisen åkte till platsen och kunde gripa två män i 55- respektive 50-årsåldern för grov misshandel. Bostaden har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Händelseförloppet är ännu inte utrett. Förhören har fördröjt på grund av de misstänktas berusningsgrad och de är därför fortfarande gripna.

Uppdatering: Den drabbade är en man i 25-årsåldern som ska ha utsatts för våld mot huvudet. Han klagade på bröstmärta och fördes till sjukhus med ambulans.

Uppdatering 11.03: Polisen har hållit förhör med den drabbade, som är vid medvetande. Han bedöms inte ha livshotande skador.

Uppdatering 13.15: De båda misstänkta männen har vid 11-tiden blivit anhållna av åklagare, på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel.

01.52 en polispatrull kontrollerade en bilist som spelade musik på hög ljudnivå inom tätbebyggt område i Värnamo. Bilföraren, en man i 20-årsåldern fick ett bötesföreläggande av polisen för detta.

02.03 en polispatrull kontrollerade en bilist i Jönköping. Bilföraren, en man i 20-årsåldern bötfälldes för att ha spelat hög musik med en högtalare som förvarades i en takbox och bilen hade annat än vitt/gult ljus framåt. En passagerare i ungefär samma ålder bötfälldes för att ej ha haft påtaget bilbälte.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.