Uppdaterad 12 juli 05:54

12 juli 00:06, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

01:15 På grund av hög arbetsbelastning kommer uppdatering senare under natten alternativt i morgon av kommunikationsansvarig

22:10 Grov misshandel, Vännäs

Flertalet patruller, hundpatrull och ambulans skickades till Vännäs då det inkom samtal om en misshandel med tillhygge i Vännäs. När patrullerna kom till platsen påträffades målsägande och vittnen, gärningsmännen hade sprungit från platsen. Patrullerna samt hundpatrullen påbörjade eftersökning av gärningsmännen och efter ett stunds sökande kunde tre gärningsmän gripas. Vid misshandeln har ett tillhygge använts samt att både slag och sparkar har utdelats. De tre gripna är förda till polisstationen i Umeå för vidare utredningsarbete. Efter kortare förhör överlämnades målsägande till ambulansen som tog med honom till sjukhuset i Umeå. Anmälan och flertalet förhör är upprättade, samt att patrullerna har säkrat bevisning och tagit beslag från platsen.

22:26 Skadegörelse, Vännäs

Patrull skickades till Vännäs gällande en störande fest i centrala Vännäs. Patrullen upprättade anmälan gällande skadegörelse då personer på festen slagit sönder gatlyktor, en postlåda och elskåp. Festen dämpades av patrullen innan de lämnade. (Ärenderna i Vännäs är inte kopplade till varandra)

22.47 Försök till inbrott, Lycksele.

Två ungdomar uppmärksammades brytandes i en taklucka på Coop i Lycksele så larmet gick. Patrull skickades till platsen som påträffade två ungdomar som stämde överens med signalement. De bägge ungdomarna sprang från patrullen men kunde återhittas en stund senare. Patrullen har genomfört en brottsplatsundersökning vid butiken, de bägge ungdomarnas vårdnadshavare vart kontaktade och de skjutsades hem.

00:31 Narkotikabrott, skadegörelse och olaga hot, Storuman

Patrull skickades till Storuman där en man i 25 års åldern försökte bryta sig i en lägenhet. Mannen hade kastat sönder entrédörren till ett lägenhetshus med en sten och stod och bankade på målsägandes dörr. Patrullen omhändertog mannen då han misstänktes vara narkotikapåverkad. Mannen fördes till polisstationen Storuman för provtagning. Efter provtagning och förhör har patrullen upprätt anmälan gällande narkotikabrott eget bruk, skadegörelse och olagahot. 

00:39 Misshandel, Vännäs

Patruller skickades till centrala Vännäs gällande att samma fest som klockan 22:26 då den hade urartat och bråk mellan ca 8- 10 personer hade skett. När patrullerna kom till platsen hade situationen lugnat ner sig, och patrullen tog upp anmälan gällande misshandel på en man i 25 års åldern. Patrullen höll förhör med personer på platsen, ingen gärningsman är frihetsberövad.

01:36 Grovt rattfylleri, Skellefteråhamnsleden, Skellefteå

Efter ett trafikstopp är en man i 30 års åldern misstänkt för grovt rattfylleri då han blåst positivt i polisens sållningsinstrument. Mannen fördes till polisstationen för provtagning. Efter provtagning och förhör frigavs mannen, körkortet omhändertogs och bilnycklarna togs i beslag för att förhindra fortsatt brottslighet. 

01:55 Rattfylleri, centrala Umeå

Flertalet personer ringde till polisen gällande en man som sågs dricka alkohol medans han körde. En patrull i direkt närhet stoppade bilen och föraren är nu misstänkt för rattfylleri. Mannen fördes till sjukhuset i Umeå för provtagning och förhör. Därefter frigavs mannen som är i 30 års åldern.

01:46 Ofredande och narkotikabrott, Max centrala Skellefteå.

Patrull skickades till Max i centrala Skellefteå där en man ofredade gäster på restaurangen. Patrullen kunde hitta åt mannen som vid ingripandet även vart misstänkt för narkotikabrott eget bruk. Mannen fördes till polisstationen för provtagning, anmälningar upprättades gällande ofredande och narkotikabrott. Patrullen har frigivit mannen och förhört personer på restaurangen.

02:38 Bråk, centrala Umeå

Flertalet samtal inkom till polisen gällande ett bråk på Renmarkstorget i centrala Umeå. Patruller skickades till platsen som kunde konstatera att det mest varit någon knuff och verbalt. En man i 25 års avvisades från platsen, ingen av de inblandade vill göra anmälan.

Genrellt mycket bråk och fylleri i länet vilket har resulterat i hög arbetsbelastning för patrullerna.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.