12 juli 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

18.07 Lerum, försök till mord
I Olofstorp är det två män som tar sig in i en bostad där ägaren ligger och vilar. Männen utdelar slag mot ägaren och han lyckas försvara sig genom att spraya männen som lämnar platsen i en bil utan att fått med sig något. En polispatrull får syn på bilen i Gråbo med de två männen. När polisen ska stoppa bilen försöker männen preja polisbilen och de försöker köra på en av poliserna. I samband med detta skjuter poliserna mot bilen som avviker från platsen. Bilen anträffas senare övergiven vid Lextorpsvägen. En hundpatrull spårar från bilen och anträffar en av männen gömd i skogen. Mannen grips och han har nycklarna till den övergivna bilen. Den andre mannen kan gripas i en bostad senare på kvällen. Polisen skriver en anmälan gällande försök till mord, misshandel och hemfridsbrott. De båda männen är anhållna av åklagare. Ingen av de inblandade var i behov av sjukhusvård.

19.04 Tanum, olycka
Vid Hamburgsund på en parkering börjar motorn på en parkerad bil koka och i samband med detta går kylarslagen sönder vilket gör att het kylarvätska sprutar ut på sex personer som befinner sig på platsen. Flera av dom skadas allvarlig dock ej livshotande.

21.54 Göteborg, grov misshandel
Vid Cirkel K-tappen på Lilla Olskroksgatan är det en kvinna som blir slagen medvetslös av ett flertal män som avviker från platsen. Detta efter ett bråk mellan flera personer.

00.45 Uddevalla, försök till mord
Polis larmas till Sunnanvindsvägen med anledning av att en man blivit knivhuggen i ett trapphus.
Mannen körs till NÄL och är vaken samt talbar. Flera personer i trapphuset tas med till förhör varav en man delges misstanke om försök till mord. Åklagare tar beslut om att anhålla mannen. Brottsplatsen spärras av för teknisk undersökning och den avslutades tidigt i morse vid 06-tiden.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.