12 juli 07:32, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 65-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, sju har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. En har tagits med för provtagning och förhör med anledning av misstänkt drogpåverkan.

00.04 SOS-larm till polisen om brand utomhus i stadsdelen Hageby i Norrköping. Det visade sig vara en bil som brann och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

00.24 samtal till polisen om att en person skulle ha fått sin bil beskjuten i närheten av Värö Linköping. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. Det finns vissa spår som tyder på att en bil har blivit beskjuten och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen person har skadats. Polisen spärrade av ett område och där har polisens kriminaltekniker genomfört en brottsplatsundersökning under natten. Den aktuella bilen är tagen i beslag av polisen för en kriminalteknisk undersökning. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Polisen tar gärna emot tips och iakttagelser från trafikplats Värö, (rv 34/E404 - lv 1030/Nya Ledbergsvägen) strax före och omkring midnatt. Tipsa polisen på 114 14.

00.53 samtal till polisen om att en sjuksköterska hade blivit misshandlad av en man på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. En utredning om misshandel är påbörjad och en man i 65-årsåldern är misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.