Uppdaterad 13 juli 06:57

13 juli 03:52, Skadegörelse, Jämtlands län

Grov skadegörelse samt stöld

Polisen i Jämtland har under natten kallats till en brottsplats söder om Lillhärdal.

Under helgen har ett okänt antal gärningsmän tagit sig in på en arbetsplats. Där har man brutit sig in i container och på så sätt kommit åt nycklar till arbetsfordon.

Gärningsmännen har därefter kört in en hjullastare in i en barack så att denna gått sönder samt en dumper hade man kört in i ett betongfundament.

Gärningsmännen har också tillgripit en farmartank på 3 kubik.

Anmälaren uppskattar initialt skadorna till ca 500 tusen kronor.

Polisen har upprättat en anmälan om grov skadegörelse samt stöld samt genomfört en omfattande brottsplatsundersökning där vissa spår har kunnat säkras.

Polisen önskar att personer som har gjort iakttagelser eller har kännedom om händelsen kontaktar polisen i Jämtland. Brottet har troligen skett under helgen.

 

Uppdatering klockan 07:00 av Maria Linné, RLC-kommunikatör: Utöver ovanstående ärende har också två viltolyckor inträffat i Jämtlands län under sen kväll och natt. En i Näskott, Krokoms kommun och en i Svenstavik, Bergs kommun. Inga personskador har uppkommit.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.