Uppdaterad 13 juli 20:50

13 juli 14:22, Olaga hot, Luleå

Större polisinsats med anledning av att en person uppgett sig blivit hotad av en annan person med någon form av skjutvapen.

Polis larmades till området Storheden under eftermiddagen med anlöedning av att en person uppgett att det skett ett hot på platsen. Någon form av skjutvapen har varit inblandat. Polisens insatsgrupp tillsammans med hundförare, UAS och ingripandepoliser har gripit två personer som misstänkta initialt. Ingen person skadades i samband med insatsen.

För tillfället kommer inga kommentarer att lämnas i ärendet. Texten uppdateras.

UAS - Unmanned Aeiral System(till vardags: drönare), ett obemannat övervakningssystem som kan förmedla en lägesbild till polisen och vara behjälpliga i bland annat efterforskning av försvunna personer. Området Storheden har under eftermiddagen varit tillfälligt videoövervakat efter beslut av Polisinsatschefen på plats.

Uppdatering kl 20:48

De två män som tidigare blev gripna har frigivits. utredning fortsätter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.