Uppdaterad 14 juli 08:05

13 juli 16:31, Trafikolycka, Jönköping

Trafikolycka på riksväg 40.

16:18 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till riksväg 40 mellan Jönköping och Bottnaryd med anledning av en trafikolycka. Enligt de initiala uppgifterna ska två personbilar ha krockat. Flera personer ska vara inblandade. Skadeläget är ännu inte känt.

16:34 Polis var på plats. Bärgare beställdes.
 
17:35 En person skadades allvarligt i olyckan och vårdas på sjukhus. Trafikolyckan kommer att utredas och en anmälan har upprättats. I utredningen kommer man att undersöka om någon av förarna kan ha gjort sig skyldig till brott i samband med olyckan. Detta är ett rutinmässigt arbete när en allvarlig trafikolycka har inträffat.

18:20 Den personen som är allvarligt skadad är en manlig förare i 95-årsåldern. Han vårdas på sjukhus. Den andra föraren, en man i 20-årsåldern, fördes också till sjukhus men bedömdes på platsen inte vara allvarliga skadad.

Olyckan verkar ha inträffat när den äldre föraren skulle korsa vägen i sin bil och då inte såg att det kom en annan bil.

UPPDATERING:
23:15 Sjukvården meddelade polisen att den skadade mannen avled på sjukhus. Olyckan kommer att fortsätta att utredas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.