13 juli 17:08, Övrigt, Ludvika

Pistolhot mot förare under bilfärd utanför Ludvika

En privatperson lade under bilkörning utanför Ludvika märke till ett annat fordon där personer i det andra fordonet riktade ett vapen mot föraren. Aktuellt fordon framfördes också delvis avvikande.

Den iaktagande föraren tappade kontakt med den andra bilen men via registerslagning kunde polisen se att fordonets ägare hade sin bostad i närheten varför patrullen åkte dit.

På plats påträffade polispatrullen föraren som visade sig vara mamma till barn som också fanns på plats. Barnen kunde visa aktuella pistoler som visade sig vara vattenpistoler som barnen viftat med under färden och mamman kunde bekräfta händelseförloppet. Polispatrullen har haft en kort diskussion med de inblandade om det kanske inte helt lyckade förhållandet med att vifta med vattenpisoler under bilfärd. Ingen misstanke om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.