15 juli 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07. 30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits för berusning/ordningsstörning, två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00. 04 polisen fick samtal om en berusad man som uppträdde störande på en krog på Ågatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och omhändertog mannen på grund av berusning. I samband med omhändertagandet medgav mannen bruk av narkotika och han fick lämna prov och bli förhörd, misstänkt för ringa narkotikabrott.

01.12 polisen fick samtal om inbrott i en klädbutik på Drottninggatan i Norrköping där en glasruta hade krossats. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Någon verkar ha krossat en glasruta och därefter stulit föremål från butiken. Spaningar i närområdet resulterade inte i något gripande.

04.16 samtal kom till polisen om att en bilist hade kört av vägen i S:t Anna. Polisen åkte till platsen och träffade på en berusad person som misstänks ha kört bilen. Mannen fick följa med polisen för provtagning och förhör misstänkt för rattfylleri.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.