Uppdaterad 20 juli 11:29

15 juli 10:49, Försvunnen person, Boden

Under måndagen anmäldes en man i 40-årsåldern försvunnen norr om Harads. Det var mannens anhöriga som anmälde honom försvunnen.

Uppdatering 200720 kl.11:00:

Under helgen har sökandet fortsatt främst med extern resurs där frivilligeorganisationen Missing people varit behjälplig. Utöver det har även dykare och polishund varit i terrängen. Polisen kommer fortsätta med informationsinsamling samt följa upp tips.

Uppdatering 200717 kl. 14:30:

Sökandet kommer att fortsätta under helgen, bland annat med hundresurs. Polisen samverkar med frivilliga i sökandet. Förundersökningen gällande människorov kvarstår. 

Uppdatering 200717 kl. 09:20:

Polisen fortsätter att söka efter den försvunne mannen med bland annat hund. Utöver detta fortsätter informationsinhämtningen, samt att inkomna tips följs upp. Frivilliga har gjort en bra insats med eftersök i terrängen.

Uppdatering 200716 kl. 15:00:

Sökandet har fortgått under dagen, men utan resultat. Arbetet fortsätter med förhör, informationsinsamling samt sök i området. 

Uppdatering 200716 kl. 09:00:

Polisen fortsätter sökandet under dagen idag, bland annat med hund. Utöver detta genomförs bland annat fortsatta förhör.

Uppdatering 200715 kl. 15:45:

Sökandet efter den försvunne mannen fortsätter, han är ännu inte anträffad. Det finns ingen ny information att lämna i nuläget.

200715 kl. 10:49:

Polisen har hållit förhör med anhöriga och andra personer i mannens närhet, samt varit på plats och letat i området. Bland annat har hundpatrull, helikopter, UAS (även kallat drönare) och dykare deltagit i sökandet. Mannen har ännu inte återfunnits.

För att möjliggöra fler utredningsåtgärder har polisen inlett en förundersökning gällande misstänkt människorov. Ingen misstänkt finns i nuläget.

Polisens tekniker kommer att göra en platsundersökning under dagen idag. Efter den undersökningen kommer polisen att fatta beslut om inriktning för det fortsatta sökandet.

Det är flera frivilliga som erbjudit sig att bidra i sökandet, men detta blir aktuellt först när den tekniska undersökningen på platsen är klar.

Polisen är intresserad av iakttagelser. Den försvunne mannen är född 1974, ca 188 cm lång, lite kraftigt byggd och har mörkbrunt hår i kort frisyr. Han var vid försvinnandet troligtvis klädd i svart t-shirt eller fritidsskjorta, jeans och gymnastikskor. Kontakta polisen via 11414 om du har uppgifter att lämna.

Utredningen befinner sig i ett tidigt skede och det pågår ett intensivt arbete. Det finns inga ytterligare detaljer att lämna i ärendet just nu.

Kontaktperson för media: Kristina Lantto, kommunikatör, tel. 010-568 35 30.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.