Uppdaterad 20 juli 15:31

15 juli 21:16, Mord/dråp, Kiruna

Mord i Kiruna. Samtal om bråk på en buss, på plats anträffas en person som sedan konstateras avliden. Tre personer är anhållna.

Uppdatering 200720 kl 15.20:

Polisen söker efter tips och iakttagelser som kan ha med nedan händelse att göra. Befann du dig vid Björkplan i Kiruna vid 21-tiden och har sett eller hört något som kan ha med brottet att göra, kontakta polisen på telefon 114 14. 

 

Uppdatering 200716 kl. 12:45:

Information från Åklagarmyndigheten:

Tre personer har anhållits på sannolika skäl misstänkta för mord. Två av de anhållna är under 18 år, en är född 1973. De misstänkta kommer att höras under dagen.

Alla frågor gällande utredningen hänvisas till Åklagarmyndighetens presstjänst, tel. 010-562 50 20.

Samverkan för trygghet

En händelse som detta kan skapa oro. Lokalpolisområde Norra Lappland samverkar därför med socialtjänsten i Kiruna kommun i ett trygghetsfrämjande syfte. Polisen ser detta som en isolerad händelse och det finns ingen anledning till oro för allmänheten. Frågor om polisens trygghetsskapande arbete besvaras av Petter Wikström, tf lokalpolisområdeschef, tel. 010-568 45 90.

Iakttagelser

Har du sett något i anslutning till händelsen, eller har du hört något med anledning av det som hänt? Kontakta polisen på telefon 11414 eller kom in till polisstationen i Kiruna.

Uppdatering 200716 kl. 08:50:

Utredningsarbetet befinner sig i en intensiv fas just nu. Med anledning av detta kommer ny information tidigast att kunna lämnas vid lunchtid. Ärendet leds av åklagare. Frågor besvaras för tillfället av Kristina Lantto, kommunikatör, 010-568 35 30.

Uppdaterad information kl 05:47:

Brottet rubriceras som Mord altenativt dråp, en person är konstaterat avliden. Tre personer är anhållna i ärendet. Teknisk undersökning pågår på brottsplatsen.

Polisen har vidtagit utredningsåtgärder i form av förhör och beslag.

Polisen ser detta som en isolerad händelse och det finns ingen anledning till oro för allmänheten. I nuläget är ingen ytterligare misstänkt för att vara delaktig i brottet.

Polisen kommer inte att lämna någon ytterligare information tills vidare.

21:16 Kiruna

Samtal inkommer till polisen om bråk på en buss.

Ett grovt brott har skett på bussen.

Polisen är på plats och vidtar utredningsåtgärder.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.