Sök på polisen.se
Uppdaterad 16 juli 11:25

15 juli 22:56, Mord/dråp, Örebro

Kl. 22.56 inkommer samtal till polisen om att man hör skottlossning på väster i Örebro.

Kl. 22.56 inkommer samtal till polisen om att man hör skottlossning på väster i Örebro. På plats anträffas en person livlös. HLR inleds men personen är avliden. En förundersökning gällande mord är inledd. Platsen är avspärrad. Polisen knackar dörr och förhör vittnen. Tekniker är kallade till platsen.

Inga uppgifter om den avlidnes identitet eller ålder kommer att lämnas ut i nuläget.

Ingen är frihetsberövad.

 

(Uppdatering kl 11:13 torsdag 16/7)

Det omfattande utredningsarbetet fortsätter. I arbetet planeras även tekniska undersökningar förutom förhör och analys av det material som polisen fått in.

Offret är en man i 30 årsåldern och känd av polisen sedan tidigare. 

Förutom att fastställa vem som utfört gärningen så är det naturligtvis av största vikt att även kunna fastställa motivet till händelsen.

Utvecklingen av våld i kriminella miljöer är bekymmersam. Polisen arbetar varje dag för att bekämpa brottslighet i samhället och för att bryta utvecklingen med kriminella konflikter. Att säga att inga fler skjutningar kommer äga rum är tyvärr inte möjligt.

Vid behov av direkt intervju från massmedia på plats i Örebro så hänvisas till Stabschef Henrik Dahlström via polisens växel 114 14

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.