Sök på polisen.se

16 juli 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Hans Lippens.

23.45 Göteborg, stöld.
Vittne ser hur tre personer ”slangar” bensin på Bielkegatan i Lunden varför polis larmas till platsen. De lämnar sedan platsen i en bil som polisfår stopp på Prästgårdsgatan. Samtliga grips och får följa med för vidare utredning. En anmälan beträffande stölden skrivs och man tar kontakt med bilinnehavaren som fått sin bil tömd på bensin.

01.29 Göteborg, grov stöld.
En man blir rånad på sina hörlurar på Andra Långgatan. En okänd person kommer fram till honom och erbjuder honom att köpa narkotika. Bakom honom smyger det upp ytterligare en man som lyckas rycka till sig anmälarens hörlurar. Det var ytterligare 4 personer med rånarna vid tillfället och samtliga sprang från platsen. Polis sökte av närområdet men utan resultat.

01.59 Stenungsund, brand.
En moped brinner på Uppegårdsvägen varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Branden släcks och det är oklart hur den startat. Man låter mopeden vara kvar på platsen då man inte lyckats få tag på någon ägare till mopeden.

02.02 Uddevalla, skadegörelse genom brand.
Det brinner i en bil på Lillbräckegatan varför räddningstjänst samt polis till platsen. Man kan konstatera att det är papper som brinner i framsätet på bilen men branden släcks omgående. Ägare kontaktas och en anmälan skrivs. Oklart varför det börjat brinna i skrivande stund.

04.00 Lidköping, skadegörelse genom brand.
Larm inkommer om en klädåtervinningscontainer brinner. Viss spridningsrisk enligt uppgifter från platsen. Branden släcks och patrullen skriver en anmälan. Oklart i skrivande stund hur branden startat.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.