16 juli 07:54, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning/förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.33 i samband med en rutinkontroll av en bilist på E4 Jönköping blev bilföraren, en man i 20-årsåldern, misstänkt för drograttfylleri. Han blev också misstänkt för narkotikabrott genom innehav och greps på platsen. Efter att mannen genomgått provtagning och förhör blev han 02.52 anhållen av åklagare, skälingen misstänkt för narkotikabrott.

00.41 polisen kallades till ett bostadshus i Hillerstorp med anledning av bråk mellan grannar. När polisen kom fram visade det sig att en person hade slagit en hammare i inringarens dörr så att den skadats. Polisen påbörjade en utredning om skadegörelse på dörren. Anledningen till att grannen hade slagit hammaren i lägenhetesdörren ska ha varit att de pratade för högt inne i lägenheten. Grannen, som nu är misstänkt för skadegörelse är en man i 35-årsåldern.

03.23 en polispatrull träffade på en lastbilschaufför vars bil hade utsatts för en stöld på Terminalvägen i Skillingaryd. Ett hål hade upptäckts i kapellet på lastbilen. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och även tagit med några föremål för spårsäkring. Det är oklart vad som kan ha stulits och det finns inledningsvis ingen misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.