Uppdaterad 21 juli 08:51

16 juli 08:49, Försvunnen person, Norrköping

UPPDATERAT: Mannen är återfunnen vid liv.

UPPDATERING 21 juli: Mannen är återfunnen vid liv. Han kontaktade en anhörig under natten till tisdag 21/7. Polis åkte till platsen och såg till att han fördes till sjukhus för kontroll.

___________________________________________

Tidigare rapportering om försvinnandet

14 juli:

Mannen, i 55-årsåldern, sågs senast 16:30 på tisdagseftermiddagen när han lämnade sin bostad i Rambodal. Mannen är 170 centimeter lång, väger cirka 78 kilo, har ljusbrunt hår, glasögon och sågs senast iklädd t-shirt, jeansshorts och svarta Nike-skor.

15 juli:

01:43 Mannen söktes under natten av patruller och hans mobiltelefon positionerades till Rejmyre - i en östlig riktning.

20:41 Bilen som mannen färdats i har anträffats vid norra Ågelsjön efter ett tips till Missing people. Yttre befäl och ett antal hundpatruller har sökt igenom närområdet.

16 juli:

08:23 Polisen har fortsatt sökandet kring Ågelsjön och även nytt sök i närområdet kring mannens bostad. Polisen får också hjälp av frivilliga organisationer och en helikopter från polisflyget i Stockholm är på väg.

09:48 Polishelikoptern har börjat söka efter mannen tillsammans med flera polispatruller, hemvärnet och frivilliga organisationer.

17 juli:

08:11 Polis har fortsatt sökandet hela natten men än så länge har inga avgörande fynd gjorts. Under dagen kommer arbetet fortsätta med samma styrka som igår. Polispatruller, drönare, hemvärnet, frivilliga organisationer och orienteringsgrupper kommer fortsätta leta och sökområdet breddas något från Ågelsjön.

17:20 Sökandet har under dagen fortsatt med samma stora resurs men mannen har inte hittats. Polisen fortsätter sökandet och följer upp tips.

Ser du mannen eller har du nyss sett honom? Ring 112. Tips och iakttageler kan lämnas via 114 14.

-

21:15 Polisregion Öst har kväll kl. 21:10 fattat beslut om att avbryta det aktiva sökandet efter den försvunna mannen. Anhöriga har underrättats om beslutet.

Under de senaste dagarna har det hållits flera förhör med anhöriga och andra personer i mannens närhet. Bland annat har hundpatrull, helikopter, UAS (även kallat drönare), orienterare och frivilligorganisationer deltagit i sökandet. Mannen har inte återfunnits.

Detta betyder inte att efterforskningarna upphör, det innebär istället ett förändrat arbetssätt, som mer liknar utredningsverksamhet. Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet. Det är självklart fortfarande angeläget att ta reda på vad som hänt honom och om möjligt finna honom. Av det skälet vädjar polisen ännu en gång om allmänhetens hjälp. Den som vet något eller tror sig ha sett honom uppmanas att omedelbart ta kontakt med polisen på 114 14 eller i brådskande fall 112.

Skälet till det förändrade arbetssättet är att polisens räddningsledare efter nästan tre dygns sökande inte längre bedömer att det är sannolikt att mannen kan finnas vid liv inom sökområdet.

Fortsätt tipsa polisen!

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.