Sök på polisen.se
Uppdaterad 16 juli 22:08

16 juli 20:22, Stöld/inbrott, Grums

Försök till villainbrott i södra delarna av Slottsbron.

En man iklädd grön tröja och svarta byxor söks just nu av flera polispatruller i Slottsbron efter att ha krossat en ruta till en villa i byns södra delar.

Villan var utrustat med larm som utlöstes när rutan krossades vilket fick mannen att fly springande från platsen riktning norrut. Han söks nu av bl.a. en hundpatrull.

UPPDATERING KL 21:17 Hundpatrullen som kom till platsen lyckade spåra till en bostad där det anträffades en man som mycket väl stämde överens med signalementet på gärningsmannen. Denne erkände att han sett en fasadlampa som han försökt att stjäla. I samband med att han försökte bryta loss lampan utlöstes larmet och han flydde från platsen.

Vid kontroll av brottsplatsen kanstaterade polis att ingen ruta krossats utan det var en fasadlampa som skadats i samband med stöldförsöket.

Mannen, som är i  25-årsåldern, var berusad. Han förhördes och delgavs misstanke om försök till stöld vilket han erkände.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.