17 juli 07:19, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utöver nedanstående ärenden även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:02 Sjöfylleri, Piteå
Polisen beordras till Bergsvikssundet med anledning av att en båt har kört på grund. Misstanke finns om att föraren av båten är berusad. Mannen förs till sjukvård då han hamnat under vattnet under ett försök att fly från polis samt kustbevakning. Skadeläget är oklart.

Provtagning utförs och en anmälan gällande sjöfylleri alternativt grovt sjöfylleri upprättas.

22:06 Misshandel, Kiruna
Polisen beordras till en adress i Kiruna med anledning av ett bråk. Det är något oklart vad som har inträffat men en man ska ha blivit misshandlad av två andra män. En av de misstänkta männen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Den andra mannen är inte kvar på platsen när polisen kommer dit. En anmälan gällande misshandel och olaga hot upprättas. 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.