17 juli 08:00, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har utöver nedanstående ärenden även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:11 Skadegörelse, Umeå
Polisen kontaktas gällande en skadegörelse på Umeå tingsrätt. Okänd gärningsperson har tagit sönder en ruta på lokalerna. Polisen har varit på plats och bland annat hållit förhör. Anmälan om skadegörelse upprättas. 

23:47 Drograttfylleri, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i närheten av Nydalarondellen, Umeå. Föraren, en man, medtas för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri samt grov olovlig körning. Bilen tas i beslag enligt TBL 7§ (Trafikbrottslagen) för att förhindra fortsatt brottslighet. 

02:23 Knivlagen, Umeå
Polisen kontaktas gällande en man som ska ha försökt stjäla saker på Universitetssjukhuset i Umeå. Mannen bär också kniv. Anmälan upprättas gällande ringa stöld samt brott mot knivlagen. 

02:27 Drograttfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil utanför Boliden. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri och grov olovlig körning. Bilen tas i beslag enligt TBL 7§ (Trafikbrottslagen) för att förhindra fortsatt brottslighet. 

03:36 Stöld, Skellefteå
Polisen kontaktas gällande en pågående båtstöld vid Älvsbacka i Skellefteå. Polisen åker till platsen och kan där gripa en man i 60-årsåldern som misstänks för båtstölden. Mannen anhålls senare. Mannen misstänks för ytterligare en båtstöld. Bägge båtar tas i beslag av polisen. 

Övrigt: Tre viltolyckor har inträffat i länet under sen kväll och natt. En skedde i Klutmak och en i Röjnoret, bägge Skellefteå kommun. En viltolycka har också inträffar i Djäkneböle, Umeå kommun. Det finns inga uppgifter om personskador. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.