Uppdaterad 17 juli 20:25

17 juli 12:18, Inbrott, Jokkmokk

Villainbrott i centrala Jokkmokk. Allmänheten uppmanas vara observanta.

Vid lunchtid på fredagen kontaktades polisens ledningscentral gällande ett villainbrott i området Lommen i Jokkmokk. 

Bland annat smycken saknas och det råder oreda i huset. Polisen ska utföra en brottsplatsundersökning.

De senaste veckorna har flertalet villainbrott skett i Jämtlands, Västerbotten och nu senast i Norrbottens län - det gäller orter längs E45:an.

På flera orter, Dorotea, Sorsele och i Arvidsjaur, vid tiderna för inbrotten har iakttagelser gjorts av en mörkblå minibuss som kan ha med inbrotten att göra.

Har du sett detta fordon - eller andra fordon eller personer - som kan ha med inbrotten att göra. Kontakta polisen på telefonnummer 114 14 för att lämna dina iakttagelser. Notera gärna fordonets registreringsnummer. 

Handlar det om ett pågående inbrott ring alltid 112.

För att minska risken att drabbas av inbrott är samverkan med dina grannar ett bra tips. Se efter varandras hus om någon åker bort, arrangera gärna saker så att det ser ut som att någon är hemma, och var observanta på obekanta bilar och personer som rör sig i området.

Uppdatering 16:25: (av kommunikatör Åsa Mjörndal) 

Ytterligare ett villainbrott i Jokkmokk anmäls till polisen under fredagseftermiddagen. Det ska troligen ha skett under natten. Det är i nuläget oklart vad som är tillgripet. Även här ska polisen utföra en brottsplatsundersökning.

Uppdatering 20:25:

Polisen har under kvällen fått samtal om ännu ett villainbrott i Jokkmokk. Det är oklart när det ska ha skett och vad som är tillgripet. Polispatrull har varit på plats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.