17 juli 12:44, Trafikhinder, Simrishamn

Stora problem med felparkerade fordon i anslutning till badstränder, Österlen.

Det råder just nu stora problem med felparkerade fordon i anslutning till populära badstränder på Österlen. Det handlar främst om badplatserna Haväng, Sandhammaren, Borrby strand, Kyhl strand och Knäbäckshusen. Situationen beskrivs som kaotisk och påverkar inte bara räddningsfordon utan även verksamheter i området där bland annat lantbrukare inte kan få fram nödvändiga transporter till sina djur. Polispatruller är på plats för att utöva tillsyn och polisen vädjar till allmänheten att ta ansvar.

- Kommer det ett drunkningslarm från någon av de här populära badplatserna kommer räddningsfordon inte att kunna ta sig till platsen, säger Birthe Parkhagen, kommunpolis i Simrishamn.

- Människor måste förstå att det kan vara deras nära och kära som kan hamna i en situation där de inte får hjälp.

Polisens tips till badsugna besökare är att överväga alternativa badplatser längs med Österlens drygt tio mil långa kust.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.