17 juli 18:49, Sammanfattning vecka, Knivsta

POLISRUTAN - sammanfattning av händelser i Knivsta Kommun

Polisrutan är tillbaka efter ett kortare sommaruppehåll. En sammanfattning från de gångna veckorna är att polisen har haft mycket närvaro i Knivsta med fokus på trafikkontroller samt riktad arbete med problemen som sker med ungdomar som festar samt ”buskör” bland annat vid Adolfsbergsskolan i Alsike. Flera fordon har identifierats. Polisen har även tillsammans med olika aktörer från kommunen gjort en gemensam trygghetsvandring på platsen samt disskuterat olika åtgärdsförslag. Från kommens sida finns även en väktarbil som ronderar kända platser där ungdomar samlas och stör den allmänna ordningen.

Fortsätt att tipsa polisen via vår hemsida eller tel. 114 14 om var/när/vem kopplat till problemen med störande fordon, det hjälper oss väldigt mycket i det förebyggande arbetet. Är det ett pågående brott så ring 112.

Trafikproblem

På Centralvägen i Knivsta vid nybygget är det fordonstrafik förbjuden för allmän trafik sen några veckor tillbaka, undantaget är bussar i linjetrafik samt byggtrafik. Detta har tyvärr inte efterlevts av flera trafikantgrupper då fordon kör in, samt så parkeraras det på aktuell sträcka, även där det trots allt är förbud att parkera. Detta orsakar framkomlighetsproblem. Vid flera tillfällen har problematiken varit så påtaglig för kollektivtrafiken att de inte kunnat ta sig fram p.g.a. allmän trafik som hindrar dem att ta sig fram vilket leder till förseningar etc. Risken för att gående blir påkörda är också påtaglig.

Med anledning av problematiken och riskerna den medför så har polisen haft flera trafikkontroller på platsen senaste tiden där bilister bötfällts. Vänligen respekters skyltningen och ta annan väg.

Utdrag av händelserapporter

Från fredag 10/7 till fredag eftermiddag 17/7 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 69 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Här är allt inkluderat, från pågående brott som rings in, till polisens egeninitierade ärenden som att ställa upp en trafikkontroll.

10/7 – Berusad man som brutit sig in i lägenhet utanför Alsike. Polis på plats och en person omhändertagen.

13/7 – Barn och ungdomar som är högljudda samt kastar sten på fönster vid Emil Sjögrens väg.

15/7 - Polisen larmas till en adress på landsbygden i Husby-Långhundra där en person uppges elda upp en lekstuga och ägna sig åt annan skadegörelse med en lastmaskin.
Då uppgifter finns om att personen kan ha jaktvapen iakttas försiktighet när polisen försöker upprätta kontakt med personen, men personen visar sig redan ha avvikit från platsen och har därefter ej anträffats.

Bästa sätt att anmäla

För att göra en polisanmälan eller lämna tips till polisen gör man det på enklast och bästa sätt genom att ringa tel. 114 14. Flera ärenden går även att göra online via polisen.se och både via telefon samt internet får du service dygnet runt - var som helst. För pågående brott eller något som precis hänt, ”färsk gärning”, eller andra akuta situationer så är det tel. 112 som gäller.

Som komplement till vår dygnetrunt service finns polishuset i Uppsala med öppettider måndag 8-19 och tisdag till fredag 8-16. Här kan man även lämna in hittegods samt ordna pass/nationellt id-kort (tidsbokning krävs för pass/id). Likaså finns poliskontoret i Knivsta för de som inte har möjlighet att ringa eller göra sina ärenden online, t.ex. kan man lämna in hittegods (ordna pass/id går ej). OBS! Öppettid för Knivsta poliskontor är fortsättningsvis 14-16.30 på onsdagar, kommunhuset stänger då.


Anmäla brott eller tipsa polisen, ring: 114 14 eller via internet på
polisen.se - klicka på ”anmäla brott eller förlust” uppe till vänster på sidan för anmälan alt. ”jag har sett eller hört nåt” till höger för tips.
Pågående brott/färsk gärning, ring: 112

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.