Uppdaterad 18 juli 08:26

17 juli 23:16, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser.

21:46 Rån, centrala Umeå

Patruller och hund patrull skickades till en yngre man som blivit rånad i centrala Umeå. Mannen hade blivit rånad på sin plånbok, cykel och alkohol. Efter en stunds letande kunde en man i 20 års åldern gripas. Den misstänkte är förd till polisstationen för vidare utredningsarbete. Patruller har upprättat anmälan och hållit flertalet förhör. Sedvanligt utredningsarbete pågår. Målsägande som inte har blivit skadad under händelsen har skjutsats hem. Uppdatering: Mannen är även misstänkt för narkotikabrott innehav då patrull hittat misstänkt narkotika på mannen, mannen är anhållen av åklagare.

21:57 Misshandel, Furuvik Lycksele

Polispatruller och ambulans skickades till Furuvik där en man i 25 års åldern hade blivit misshandlad. Enligt vittnen hade den utpekade gärningsmannen lämnat platsen i bil. Patrull kunde efter ett tag hitta den utpekade mannen som också är i 25 års åldern, han fördes till polisstationen för förhör och utredningsarbete. Patrullen har skrivit anmälan, dokumenterat och skrivit flertalet förhör. Den misstänkta gärningsmannen är frigiven och målsägande kunde ta sig hem på egen hand.

22:13 Bråk, Sörböle Skellefteå

Flera patruller skickades till Sörböle i Skellefteå då det inkom flera samtal om ett pågående bråk med flertalet personer. Då patrullerna kom till platsen kunde de konstatera att det det var en man i 70 års åldern som var utåtagerande mot personer som fanns på platsen. Mannen är omhändertagen enl LOB. I övrigt har inget brott begåtts.

01:20 Brand i byggnad, Norra Källbomark Skellefteå kommun

Patrull från Piteå skickades till en brand i ladugård i Norra Källbomark. Då patrullen kom till platsen kunde de konstatera att ladugården brann för fullt. Patrullen rapporterade att ingen person eller djur hade kommit till skada i branden. Polisen har ingen misstanke om brott, patrullen har dokumenterat platsenoch upprättat anmälan brand utan misstanke om brott. Det finns inga uppgifter på att branden kan sprida sig till andra byggnader.

02:15 Rattfylleri, Sävar

En ungdom är misstänkt för rattfylleri på moped då denne blåst positivt i polisens sållningsinstrument. Ungdomen togs med till sjukhuset för provtagning. Vårdnadshavare kontaktades och ungdomen är hämtad av vårdnadshavare. Föraren skjutsade även på en annan ungdom som inte hade hjälm, passageraren är hemskjutsad till vårdnadshavare. Förarbeviset är omhändertaget.

03:39 Trafikolycka, Lv 870 i höjd med Segerlund

Polis ambulans och räddningstjänst skickades till en singelolycka på Lv 870 i höjd med Segerlund. Initiala uppgifter sa att det var två personer i bilen och att en var fastklämd. Bilen ska av okänd anledning kört av vägen och in i ett träd. Då patrullen kom till platsen kunde de konstatera att det var passageraren som var fastklämd och en kvinna i 40 års åldern avfördes med ambulanshelikopter efter att räddningstjänsten fått ut henne ur bilen.  Föraren en kvinna i 25 års åldern är misstänkt för drograttfylleri, narkotika brott eget bruk, vållande till kroppsskada och grov olovlig körning, fler brottsmisstankar kan uppkomma. Patrullen har tagit airbagen i beslag samt gjort en brottsplatsundersökning. Föraren fördes med ambulans till Skellefteå, utredningsarbete pågår

 

Uppdatering klockan 08:22 av Maria Linné, RLC-kommunikatör. 
Sedan midnatt har har två personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En i Skellefteå och en i Umeå.

03:57 Skadegörelse, Lycksele
Polisen kontaktas gällande en skadegörelse vid campingen på Norrmalm. En person har gjort åverkan på en skylt. Den misstänkte finns inte kvar när polisen kommer dit. En anmälan om skadegörelse upprättas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.