Uppdaterad 19 juli 08:03

18 juli 13:51, Mord/dråp, försök, Falkenberg

Vid Smedjeholmen är den en kvinna i 80 års ålder som blivit stucken med något vasst föremål av en okänd man på cykel.

Gärningspersonen har sedan cyklat iväg i okänd riktning.

Ambulans och polis larmas till platsen.

Kvinnan är transporterad med ambulans till sjukhus och hennes skadeläge är oklart.
Polisen har spärrat av ett område i avvaktan på teknisk undersökning samt att man hör boenden i närområdet genom dörrknackning.

Förundersökningen inleds rörande mord/dråp försök och insatsen är pågående.

Texten uppdateras så snart det finns mer uppgifter att lämna ut i ärendet.

Polisen önskar hjälp av allmänheten i området som sett eller hört något om händelsen. Har ni sett någon person på cykel som hastigt har lämnat aktuellt område Ring polisen på tfn 114 14 eller ta kontakt med polis i området.

Uppdatering kl 15:36. Kvinna har kört med sin bil ned till Stafsingestrand för en promenad. Detta gjorde hon innan överfallet. Bilen är anträffad i området.
Insatsen är pågående och ingen är gripen.

Uppdatering kl 16:10. Pågående verksamhet insatsen. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad. Hundpatruller söker i området och dörrknackning pågår i området kring Stafsingestrand . Polispatrull finns på sjukhuset med anhöriga och för samtal med läkare mm, Det finns inget nytt om kvinnans tillstånd. Insatsen är pågående och brotts rubriceringen kvarstår.

2020-07-19

Uppdatering kl 08:00. Brottsrubriceringen kvarstår och i övrigt finns det inget nytt att förtälja i ärendet. Kvinnans status är fortfarande allvarligt men stabilt. Polisen jobbar vidare med kompl tekniska undersökningar under dagen, kompl förhör och trygghetsskapande åtgärder i området.
En kompl gjordes igår av spaningsledningen att polisen är intresserade av en liten mörk bil i området.
Ring tfn 114 14 om ni har uppgifter att lämna i ärendet.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.