Uppdaterad 19 juli 08:40

18 juli 17:23, Brand, Nässjö

Brand i flerfamiljshus

KL 16.51 inkom samtal om brand i flerfamiljshus på Norråsagatan 27C i Nässjö. Första polispatrull på plats kunde konstatera att det var kraftig rökutveckling från en av lägenheterna i fastigheten. Initiala uppgifter ger att branden har startat och begränsats till en lägenhet på första våningen. 17 personer är skrivna på aktuell adress och trapphus. I Nuläget finns uppgifter om att en person har lindriga bränn och rökskador, inget behov av sjukhusvård. Förunderökning gällande mordbrand inledd. En person är skäligen misstänkt för aktuellt brott och denne har kunnat gripas av polis på platsen. Vissa lägenheter kommer sannolikt kunna återtas i bruk efter räddningstjänstens släckinsats. Mikael Ehne// Vakthavande befäl

UPPDATERING SÖNDAG:

Den man som greps på lördagen anhölls av åklagare under kvällen och är på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Den misstänkta är i 30-årsåldern. Lägenheten där det har brunnit är avspärrad och en brottsplatsundersökning kommer att genomföras. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.