Uppdaterad 19 juli 08:16

18 juli 22:32, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

20:45 Rattfylleri, Teg Umeå

En flicka under 18 år är misstänkt för rattfylleri efter trafiskstopp på Teg i Umeå. Flickan som körde en mopedbil fördes till polisstationen i Umeå för provtagning och kontakt med vårdnadshavare. Flickan blåste över laglig gräns och förarbeviset återkallades. Passageraren en flicka i samma ålder är även hon misstänkt för medhjälp till rattfylleri. De bägge flickorna är överlämnade till vårdnadshavare efter provtagningen.

00:32 Trafikolycka, Finnträsk Skellefteå kommun.

Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till en trafikolycka i Finnfors. Patrullen meddelade att det var en moped med två personer på som kört i diket. Både föraren och passageraren fördes med ambulans till sjukhuset i Skellefteå. Föraren en man i 20 års åldern är misstänkt för rattfylleri samt vållande till kroppsskada. Utredningsarbete pågår.

01:06 Narkotikabrott, Lv 95 Boliden

4 män har gripits initialt misstänkta för narkotikabrott i överlåtelsesyfte, detta efter ett trafikstopp på Lv 95 i höjd med Boliden. Männen som är mellan  20-25 års åldern har förts till polisstationen i Skellefteå för vidare utredningsåtgärder och förhör. Husrannsakan är gjord i bilen som de färdades i. Händelsen uppdateras.

01:37 Grovt rattfylleri, Skellefteå

En man i 20 års åldern är misstänkt för grovt rattfylleri och trafikbrott efter ett kortare förföljande där föraren inte stannade trots upprepade försök. Då patrullen fick stopp på bilen blåste föraren positivt i sållningsinstrument. Mannen är förd till polisstationen för provtagning och förhör. Patrullen har upprättat anmälan och förhör, mannen är frigiven.

02:54 Rattfylleri, Furuvik Lycksele
En man i 20 års åldern är misstänkt för rattfylleri, drograttfylleri och olovlig körning efter ett trafikstopp i Furuvik Lycksele. Mannen fördes till Lycksele lasarett för provtagning. Mannen var så pass påverkad att han lades in för tillnyktring innan förhör kan hållas.

 

Uppdatering klockan 08:15 av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

03:18 Misshandel, Åsele
Polisen kontaktas gällande ett bråk under en fest på en mindre ort i Åsele kommun. En man uppger att han har blivit misshandlad av en person. Polisen åker dit och håller förhör. Festen upphör. En anmälan gällande misshandel upprättas. 

04:25 Olovlig körning, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Ersboda. Föraren saknar behörighet att köra då han är under 18 år. Patrullen tillkallar vårdnadshavare. En anmälan gällande olovlig körning samt tillåtande av olovlig körning upprättas. 

05:25 Misshandel, Lycksele
Polisen beordras till Sågvägen i Furuvik där ett större antal personer uppges bråka med varandra utomhus. När polisen kommer dit är det lugnt på platsen. En anmälan gällande misshandel upprättas. Några fler uppgifter om vad som ska ha inträffat finns inte i nuläget. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.