Sök på polisen.se
Uppdaterad 20 juli 09:52

18 juli 23:34, Försvunnen person, Värnamo

Polisen önskar allmänhetens hjälp i sökandet efter försvunna Irene.

Polisen i Värnamo söker efter en kvinna som har anmälts försvunnen av anhöriga.  Kvinnan tros ha försvunnit från sin bostad på Citronvägen i Värnamo någon gång mellan onsdag och lördag. Kvinnan är 84 år,  ca 170 -175 cm lång, smal kroppsbyggnad.  Silvergrått hår i pagefrisyr.  Ev  bär kvinna blå glasögen och kan vara klädd i en beige jacka.

Iakttagelser och information om kvinnan  mottages tacksamt på 114 14.

UPPDATERING SÖNDAG:

Polisen fortsätter att söka efter den försvunna kvinnan som heter Irene.

Irene bor i en egen lägenhet på Citronvägen i Värnamo utan tillsyn eller personal. Hon hade senast kontakt med en anhörig på torsdag förmiddag via telefon. Vid telefonsamtalet lade anhöriga inte märke till något annorlunda med henne. När anhöriga ringde tillbaka i fredags fick man inte kontakt. Polisen kontaktades klockan 19:30 i går (lördag) efter att anhöriga hade åkt till kvinnans bostad och inte hittat henne där.

Irene har en sjukdomsbild som gör att hon kan uppfattas som förvirrad. Hon är van att röra sig i närområdet och brukar ta promenader.

En bild på Irene finns på Polisen Värnamos Facebooksida.
Polisen är mycket angelägen att komma i kontakt med personer som kan ha sett Irene från i torsdags förmiddag och framåt. Vid akuta fall kontakta polisena via 112, annars via 114 14.

11:22 Polisen har beslutat att inleda så kallad räddningstjänst i sökandet efter den försvunna Irene. Det innebär att polisen har möjlighet att begära hjälp utifrån. Polishelikopter är på väg till Värnamo och räddningstjänsten kommer också att hjälpa till att söka.

Hon hade ett besök planerat på sjukhuset i fredags men kom aldrig dit. Det har inkommit tips från personer som kan ha sett henne i fredags och i lördags. Enligt tipsen var hon då synlig på Silkesvägen. 

12:40 Polisen uppmanar boende att söka igenom sina trädgårdar, garage, lekstugor och andra utrymmen man kan ta sig in i. Om man ser Irene ska man ta konatkt med henne och stanna med henne tills polis kommer till platsen.

13:34 Helikopter var på plats och började söka från luften.


UPPDATERING SÖNDAG KVÄLL:

Kvinnan är anträffad av polis. Tyvärr är hon avliden. Det finns ingen misstanke om brott. Anhöriga är underrättade.

UPPDATERING MÅNDAG MORGON:

Kvinnan hittades 21:22 på söndagskvällen av polisens hundpatrull. Hon hittades utomhus i ett industrområde. En rättsmedicinsk undersökning kommer genomföras. Det finns ingen misstanke om brott. Polisen tackar alla som hjälpt till i sökandet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.