19 juli 06:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Hans Lippens (7- 16)

Kvällen och natten har varit arbetssam för polisenheterna i region väst. Drygt 350 händelser har registrerats under sen kväll och natt. 

I Göteborg har det varit mycket folk och en hel del mindre bråk och en del fylleri och det i främst i området kring Avenyn, Vasastaden och Kungsgatan. Inklusive det redan uppmärksammade bråket i området kring Kungsgatan vid 21-tiden.

Fyrbodal
Mycket folk i området kring Smögenbryggan där folk har hoppat på båtar och en hel del berusade personer.

Halland

Falkenberg. Trots inställt evenemang drog det till sig en del fordon och fylleri och hög musik.  
I övrigt en normal lördag kväll/natt i det fina vädret

 200718              

kl 23:05              Töreboda, misshandel

Polisen larmas till Skövdevägen det ska vara ett gäng som sparkar och slår på varandra. Totalt 5-8 personer. När polispartrullen anländer har allt lugnat ned men det stoppas en bil för kontroll och i den bilen fanns det tre personer. En av dessa ska vara målsägande i misshandels ärendet. Han misstänks själv för narkotikabrott eget bruk, brott mot knivlagen. Bakgrunden till det inledande bråket är okänt. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

 Kl 23.30              Göteborg, singelolycka

Räddningstjänst, ambulans och polis skickas till Tuvevägen där en bil har kört av vägen. I bilen ska det finnas tre personer. Föraren och en passagerare körs till sjukhus för kontroll och är inte allvarligt skadad. Föraren misstänks också för rattfylleri och bilen tas i beslag för teknisk undersökning.

 

200719

Kl 01:09              Sotenäs, Smögen bråk
En anmälare ringer och säger att det är en del fylleri på Smögenbryggan. Polispatrullen lugnar ned allt och avlägsnar två personer mot Kungshamn

Kl 03:15              Sotenäs Smögen.
Det inkommer samtal om att ungdomar hoppar mellan båtarna och polis ingriper på plats och lugnar ned allt. En person avlägsnas från platsen.  

Kl 02:22              Trollhättan. Bråk

Flera polisenheter larmas till Centrala Trollhättan där det enligt uppgift ska bråka med varandra. När polisen kommer till platsen har samtlig skingrats och i övrigt ina andra åtgärder.

 

02:55                  Lidköping, rån
En polispatrull anträffar en målsägande på Skaragatan som blivit rånad av tre personer på sina kläder, klocka och bälte. Han möter polispatrullen iförd endast kalsonger. En misstänkt grips på platsen men de övriga två undkommer. I skrivande stund är inte mannen kläder anträffade. Samtliga får åka med till stationen för fortsatt utredning förhör mm

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.