19 juli 07:27, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00-07.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Sedan midnatt har en person omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:19 Misshandel, Örnsköldsvik
Polisen beordras till en restaurang i centrala Örnsköldsvik. Tre personer ska ha blivit utåtagerande mot en person som skulle avvisa dem från restaurangen. När polisen kommer till platsen finns inte personerna kvar. En anmälan gällande misshandel upprättas. 

01:08 Misshandel, Sollefteå
Polis beordras till en adress i centrala Sollefteå med anledning av ett bråk. En ung man ska ha slagit till en annan man och då tagit sönder hans glasögon. Polisen tar upp en anmälan gällande skadegörelse samt ringa misshandel. 

01:50 Rattfylleri, Kramfors
Två gånger inom loppet av tre timmar stoppar polisen samme man som kört rattfull. 
Vid 23-tiden på kvällen åker polisen första gången ut på en trafikolycka där en person har kört i diket i Bjärtrå, Kramfors. Föraren, en man, tas med för provtagning. Han misstänks för grovt rattfylleri. Mannen släpps sedan.

Vid 02-tiden på natten larmas polisen återigen om en dikeskörd bil i samma trakt. Samme man tas återigen med för provtagning. Anmälan gällande grovt rattfylleri och olovlig körning upprättas. 

02:42 Inbrott, Kramfors
Polisen kontaktas gällande ett pågående inbrott på en restaurang i centrala Kramfors. Polisen åker dit och kan gripa en man i 25-årsåldern. Mannen har tillgripit alkohol i restaurangen. Han ska förhöras då han har nyktrat till.

03:59 Alkohollagen, Sollefteå
Polisen larmas om en fest med minderåriga som spårat ut i Sollefteå. Polisen omhändertar en person i yngre tonåren och överlämnar honom till vårdnadshavare. En anmälan gällande brott mot alkohollagen upprättas.

04:45 Stöld, Sundsvall
Polisen kontaktas angående en mopedstöld i Korsta, Sundsvall. Polisen åker dit och håller förhör med den misstänkte, en man i 30-årsåldern. Mopeden tas i beslag och en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.