19 juli 08:04, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfatting av nattens händelser.


Under natten mot söndagen har polisens regionledningscentral hanterat 45 ärenden som rör Jönköpings län. Fem personer har gripits, se nedan. Åtta personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av droger.

-

00:24 Polisen larmades till Gölgatan i Nässjö. Ett vittne misstänkte att någon klottrade på parkerade vågvagnar. När polisen kom till platsen fanns ingen kvar på plats men nygjort klotter upptäcktes. En anmälan om skadegörelse genom klotter är upprättad. Det finns ingen misstänkt.

-

00:56 Polisen larmades till en lägenhet på Storgatan i Nässjö efter att en person hade trängt sig in i en lägenhet och slagit en person. En misstänkt man påträffades på Stortorget i Nässjö och han greps misstänkt för hemfridsbrott och misshandel. Den kvinna som hade misshandlats har inte fått några allvarliga skador. Händelsen ska ha inträffat i samband med en fest i en annan lägenhet på samma adress. Mannen som är 17 år släpptes av åklagare efter förhör. Han misstänks också för misshandel på Stortorget, där en man fördes till sjukhus för kontroll.

-

00:59 Polisen larmades till en rastplats vid Hyltena, Jönköping. Några personer hade setts kring en lastbil och man misstänkte att de hade stulit eller försökt stjäla från lastbilens last. På lastbilens släp hade man gjort ett hål som polisen misstänker var ett titthål för att se vad som fanns i lasten (vilket var nappar). Personerna sågs lämna platsen i en bil. Polisen kontrollerade en bil med fyra personer i. De greps misstänkta för förberedelse till stöld men släpptes efter förhör av åklagare. Misstankarna kvarstår. De misstänka är män i åldrarna 25-40 år.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.