19 juli 08:57, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00-07.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Sedan midnatt har två personer omhändertagits för fylleri, en av dessa misstänks även för våldsamt motstånd. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:49 Trafikbrott, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Notviken, Luleå. Föraren, en man har kört 106 kilometer i timmen på en 70-sträcka. En ordningsbot utfärdas och körkortet omhändertas.

01:20 Mordbrand, Piteå
Polisen larmas om en brand i en restaurang i Piteå. Byggnaden totalförstörs. Polisen åker till platsen för initiala utredningsåtgärder. Senare grips en man i 30-årsåldern misstänkt för mordbrand. Han anhålls sedan av åklagare.

02:08 Trafikkontroll, Gällivare.
Polisen kontrollerar trafiken på Malmbergsleden i Gällivare då det har varit mycket buskörning under natten. Samtliga kontrollerade kan passera utan anmärkning.

02:11 Trafikbrott, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på centralplan i Gällivare. Föraren, en man, har återkallat körkort. En anmälan gällande grov olovlig körning upprättas. 

04:14 Trafikbrott, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en moped i centrum. Föraren, en 15-årig pojke, saknar behörighet att köra. En anmälan gällande olovlig körning upprättas och pojkens vårdnadshavare kontaktas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.