Uppdaterad 19 juli 13:50

19 juli 12:59, Trafikolycka, Gnesta

Person påkörd av bil.

12:37 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till Östra Storgatan i Gnesta med anledning av en trafikolycka. En person ska ha blivit påkörd av en bil. Enligt de förta uppgifterna ska den påkörda personen vara skadad men vid medvetande.

13:13 Den påkörda personen, en 7-årig pojke, fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är inte känt mer än att han var vaken och pratade närhan kördes iväg med ambulans. Pojken ska ha slagit i huvudet men hade hjälm på sig vid olyckstillfället vilket kan ha räddat hans liv.

13:46 Polisen har lämnat platsen. Pojken som cyklade ska ha väjt för en bil i en korsning och då hamnat i körbanan. Bilen som pojken väjde för fanns inte kvar på platsen. I körbanan blev han påkörd av en annan bil som kom körande där föraren inte hann veja undan.

Som alltid när någon skadas i samband med en något mer omfattande olycka kommer olyckan att utredas närmare. En anmälan om ej ha iakttagit väjningsplikt och vållande till kroppsskada är upprättad men det finns ingen misstanke mot bilföraren som körde på pojken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.